Vioolles is Leuk!

violin-1418622-1279x852

Zingen met je viool

Van alle klassieke muziekinstrumenten komt de viool het dichtst bij de menselijke stem. Je leert bij mij als het ware hoe je ‘kunt zingen met je viool’. Ik besteed veel aandacht aan klank tijdens de vioolles: de juiste druk van de stok op de snaar, de snelheid waarmee je strijkt, verschillende vibrato soorten, een ontspannen houding en een goed luisterend, oplettend oor helpen je om jouw prachtige eigen vioolstem te ontdekken.

Vioolles is leuk

Tijdens de vioolles maak ik gebruik van oude maar ook moderne composities. Plezier en ervaring tijdens de les zijn voor mij even belangrijk als technische vorderingen en muzikale vorming. Ik bouw aan een duurzame, vriendelijke relatie met de leerling, vanuit de overtuiging dat het ontwikkelen van zelfvertrouwen de best stimulans is voor groei en verdieping.

Ik vind het belangrijk dat een les boeiend en interessant is. Ik zorg voor voldoende en gevarieerde lesstof. Techniek en muzikaliteit vormen natuurlijk het fundament, maar er niets te vergelijken met de pure vreugde van samen spelen.

Goed voor je hersenen

Wist je dat vioolles een heel positieve invloed heeft op je mentale gezondheid? De linkerzijde (analytisch vermogen) en de rechterzijde (ruimtelijk inzicht en creativiteit) van het brein worden alle twee gestimuleerd. Je linker- en rechterhand voeren tijdens het vioolspelen tegelijkertijd verschillende bewegingen uit, wat heel stimulerend werkt op beide hersenhelften. Muziek maken helpt je geheugen! Onderzoek toont aan dat scholieren en studenten die een muziekinstrument spelen beter presteren op school.

Voor veel meer informatie, een allereerste kennismaking of het maken van een afspraak voor een (proef)les: bel, app: 06 412 41 855, of mail: viool@rossiviool.com