A Classic Friday Night Out

De Amersfoortse violiste Rossi Ovtcharova nodigt in A Classic Friday Night Out iedereen uit om kennis te komen maken met de rijkdom van klassieke muziek. Laagdrempelige, informele vioolconcerten van hoog niveau in de meest sfeervolle concertzaal van Amersfoort: stAeg!

Weg met het vooroordeel dat klassieke muziek moeilijk is, ingewikkeld en elitair. Hoezo zijn klassieke concerten stijf, formeel en alleen bedoeld voor mensen die concertbezoek van huis uit hebben meegekregen? Rossi Ovtcharova bewijst in A Classic Friday Night Out het tegendeel.
(tekst gaat verder onder de foto)

Violiste Rossi Ovtcharova en gastpianist Daan Treur spelen korte, toegankelijke composities die allemaal geïnspireerd zijn op het zomerse jaargetijde. De entreeprijzen zijn laag gehouden, zodat een bezoek voor iedereen mogelijk is.

Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om na te praten met violiste Ovtcharova en haar gastmuzikant. Deze vrijdag 10 juni het laatste concert uit deze serie. In het seizoen 2022-2023 zal de serie een vervolg krijgen.

“Ik heb het concept bedacht,” legt de Amersfoortse violiste uit, “om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een breed publiek. Voor sommige mensen is er een drempel om een concertzaal te bezoeken. Die wil ik graag wegnemen. Er is dankzij de steun van de gemeente Amersfoort en de St. Aegtenkapel een speciaal tarief voor mensen met een kleinere beurs. Natuurlijk streef ik er tegelijkertijd wel naar dat de concerten muzikaal van hoog niveau zijn. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk voor mensen die wel vaker klassieke concerten bezoeken, of echte vioolkenners zijn. Het programma zal ook hen verrassen. Het is een mix van meer en minder bekende stukken.”

Programma:

* George Gershwin -Suite uit de opera Porgy and Bess, arr. Jascha Heifetz (1944)
-Summertime
-A Woman is A Sometime Thing
-My Man’s Gone Now
-It Ain’t Necessarily So
-Bess You Is My Woman Now
-Tempo di Blues

* Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata voor piano en viool in e-klein, nr.21,K.304
-Allegro Moderato
-Tempo di Menuetto

* Panco Vladigerov – four pieces, 1923
– Illusion
– Intermezzo
– Nordische Romanze – wordt vanavond niet gespeeld
– Valse Romantique

* Panco Vladigerov -Chant uit “Bulgaarse suite” – 1954

* Stephen Westra – Selectie uit 24 Preludes in alle mineur- en majeurtoonsoorten opus 26 (2006; 2009)

* Manuel De Falla – Spanish Dance uit de opera ‘La Vida Breve’

* Rodion Shchedrin – Dans le style d’Albéniz

* Manuel Ponce – Estrellita

Tickets
10 juni 2022: de viool klinkt vurig en zwoel, kaarten >>
Aanvang  20.00 uur

Sociaal tarief € 5,- *
Jongeren tarief € 10,-
Standaard tarief € 15,-
Sponsor tarief € 25,-
*Dit ticket is speciaal beschikbaar voor de wat minder vermogende bezoeker. Maak er enkel gebruik van indien je niet veel kunt missen maar er wel graag bij wilt zijn!

Waar
St. Aegtenkapel,
Het Zand 37, 3811 GB Amersfoort

violiste Rossi Ovtcharova en gastpianist Daan Treur